Cesta na Island

Cesta na Island

14.06.2019
Ode dne 11. května 2019, kdy se v 9.30 h ráno potkalo před školou 10 dětí a 3 učitelé z naší školy začala naše skvělá cesta na Island. U školy jsme naložili zavazadla do mikrobusu a jeli na letiště do Katowic. Už jak jsme vystoupili před letištní halou, vířilo to mezi námi radostí, ale také obavami u některých i z prvního letu letadlem. V 10 hodin jsme tedy všichni nastupovali do letadla a chystali se k 4hodinovému letu, který byl úspěšný a velmi užitý. Když jsem z okýnka letadla viděla jen pustinu, říkala jsem si, kde to jsme, ale později se z toho vyloupl krásný ostrov plný přátelských a slušných lidí. Jakmile jsme si na letišti vyzvedli svá zavazadla, čekaly na nás islandské paní učitelky i s autobusem, který nás zavezl do města Borgarnes, kde nás přivítaly už nedočkavé děti, se kterými jsme měli celý týden bydlet v rodině.

Každý si našel svého nového kamaráda a jelo se k nim domů, kde nás srdečně přivítali a ukázali nám náš pokoj. Další den byl volný ve svých „nových“ rodinách. V pondělí jsme se všechny 4 země (Island, Španělsko, Itálie a ČR) potkaly v islandské škole, kde jsme všichni hráli různé seznamovací hry a užili si společně první krásné zážitky. A odpoledne jsme mohli být doma s rodinou nebo jít do termálních bazénů. Další den jsme se znovu potkali ve škole a plnili jsme různé olympijské hry a úkoly. Také nám blíže představili jejich školní budovu. Další den jsme se opět potkali, ale jeli jsme na výlet. Naše první zastávka byla u sopečného kráteru. Potom jsme viděli horké prameny, (které mohli mít 70 až 100 °C) a okurkovou farmu. Večer už byl jen volný program v rodině. Další den – čtvrtek – jsme měli sraz jako obvykle ve škole, kde jsme hráli různé matematické hry, na kterých je tento projekt založen. Odpoledne v 5 hodin jsme se přišli rozloučit a trochu se pobavit na pizza party.

            Další den ráno jsme si museli zabalit všechny věci, rozloučit se s rodinou a se všemi islandskými kamarády. Toto ráno bylo plné krásných dojmů. U školy na nás čekal autobus, kterým jsme jeli na celodenní výlet, kde jsme viděli největší vodopády v Evropě, gejzír, rajčatovou farmu a večer jsme šli do Modré laguny, kde to bylo ohromující. Večer jsme se rozloučili také se Španěly a Italy a ubytovali se v hostelu. Další den jsme chodili po Reykjavíku a večer odletěli domů. Tento zájezd si snad úplně všichni užili a odnesli si do života mnoho krásných vzpomínek, zážitků a zkušeností. Už se těšíme na další, snad také tak skvělý zájezd.

Nela Mudrová, VII. B

Fotografie
img-20190522-wa0000.jpg
img-20190527-wa0011.jpg
img-20190527-wa0019.jpg
img-20190527-wa0220.jpg