REGISTRACE DOBROVOLNÍKŮ do oblasti Jesenicka

REGISTRACE DOBROVOLNÍKŮ do oblasti Jesenicka

19.09.2024
Registrování musejí být i dobrovolníci, kteří se již nahlásili na naši školu koordinátorce!
O víkendu 21. – 22. září se očekává, že do zasažených regionů začnou najíždět dobrovolníci, kteří chtějí pomáhat lidem zasaženým povodněmi. Likvidační práce však musí být zkoordinované a řízené.
Důrazně proto apelujeme na každého, aby se do postižené oblasti nevydával po vlastní ose, pokud to není nezbytně nutné.Silnice jsou nebezpečné (ne všechna nebezpečí jsou viditelná), probíhají jejich prohlídky, některé z nich jsou uzavřené a poškozené.
Jak tedy bude dobrovolnická pomoc koordinována?
Čtyři neziskové organizace (Český červený kříž, Dobrovolnické centrum UPOL, Arcidiecézní charita Olomouc a Maltézská pomoc) budou víkendovou dobrovolnickou pomoc organizovat
Postup:
Dobrovolník, který chce o nacházejícím víkendu pomáhat na Jesenicku se zaregistruje POUZE U JEDNÉ z neziskových organizací:
Dobrovolnické centrum UP Olomouc - určeno především pro studenty a pracovníky Univerzity Palackého a dalších vysokých škol.
Vyčkejte na potvrzení registrace. Bez potvrzené registrace nebudete do oblasti vpuštěni!
Žádáme všechny, aby respektovali dopravní omezení v oblasti (zákaz vjezdu, průjezdy omezené v konkrétních časech apod.).
Kvůli chybějícím mostům a úsekům komunikací nelze přijmout všechny dobrovolníky a jejich počet musí být omezen. Když jejich pomoc nebude využita tento víkend, žádáme je o novou registraci po víkendu znovu. Práce je hodně. Bude potřeba každá pomocná ruka.
S ohledem na stav komunikací by nekoordinovaný nájezd dobrovolníků do zasažené oblasti bránil společné snaze o co nejrychlejší obnovu území ve prospěch občanů.
Sledujte prosím krajské komunikační kanály (Olomoucký kraj a sociální sítě), na kterých včas najdete potřebné instrukce.
Vážíme si každé pomoci, ať už materiální nebo fyzické.
Děkujeme všem dobrovolníkům, že pomoc nabízí, děkujeme, že nám pomohou i s její organizací a děkujeme, že na místě budou respektovat doporučení složek IZS.
Omlouváme se všem za komlikace - jedná se o nařízení Olomouckého kraje, vaše škola :(