Čtvrtý florbalový turnaj v projektu „Florbal hrou, hrajeme napříč Evropou“

Čtvrtý florbalový turnaj v projektu „Florbal hrou, hrajeme napříč Evropou“

28.02.2019

Již podruhé  mohli mladí florbalisté ze Základní školy Česká Ves ve čtvrtém mezinárodním turnaji 23.2.2019 přivítat své polské soupeře na „domácí“ půdě. Opět se hrálo v nové sportovní hale Jeseník, ve které se uskutečnily turnaje v jednotlivých kategoriích 5 – 7 let, 8 – 10 let a 11 – 13 let. Soupeři byli účastníci projektu z Polska, hráči ze sportovního klubu Uczniowski Klub Sportowy „TROLIK“ Opole a Publiczna Szkola Podstawowa w Domecku, gmina Komprachcice. Po zaznění české a polské hymny přivítala účastníky starostka Jeseníku Mgr. Bc. Zdeňka Blišťanová a manažerka projektu, ředitelka ZŠ Česká Ves paní Mgr. Milada Podolská.

Celé sobotní dopoledne probíhaly zápasy, všechny v duchu fair play a s velkým nasazením všech hráčů.

Naši nejmladší florbalisté v kategorii 5-7 let pod vedením Mgr. Josefa  Zbýňovce tentokrát zvítězili, po čtyřech turnajích jsou na prvním místě. Nejlepším střelcem byl vyhlášen Stanislav Bařina.

V kategorii 8-10 let bylo družstvo pod vedením Mgr. Pavla Pytely  opět třetí, po čtyřech turnajích zůstávají na třetím místě, ale je vidět herní zlepšení. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Patrik Czedron.

Nejstarší družstvo v kategorii 11-13 let i přes značně zlepšený výkon a velkou bojovnost skončilo na druhém místě s nejlepším hráčem Janem Podaným. Po čtyřech turnajích zůstává družstvo na třetím místě. Tento tým vede Mgr. Josef Zbýňovec.

Po skončení turnaje předali starosta České Vsi Ing. Petr Mudra a ředitelka ZŠ Česká Ves diplomy, medaile a odměny všem družstvům.  Po zaslouženém kvalitním obědě všichni navštívili Vlastivědné muzeum – Vodní tvrz Jeseník. Děti zaujaly expozice Fauna a flóra Jesenicka, expozice Vyprávěj, na které se podíleli i žáci ZŠ Česká Ves.

Díky organizátorům ze ZŠ Česká Ves za další pěkný sportovní i kulturní zážitek.

Příští turnaj se bude konat 23. března 2019 tentokrát v Polsku, ve sportovní hale Komprachcice.

Jan Zaoral, koordinátor projektu