Pohádkový les 2019

Pohádkový les

Tak jako každý rok pořádala Rada rodičů při ZŠ Česká Ves i letos procházku podvečerním pohádkovým lesem. I když předpověď hlásila, že pršet nebude, tak před začátkem akce trošku sprchlo. To nás ale neodradilo. Stanoviště se nachystaly a na děti čekalo spoustu úkolů, které byly vždy odměněny.

Při příchodu do veteránu si děti vyzkoušely házení míčku do plechovek, flustání šipek do terčů nebo namalovat perník na perníkovou chaloupku. Potom šly podle fáborků lesní cestou, kde potkaly stanoviště vodníků, postavy z pohádky O veliké řepě, vlka a dvě prasátka, bludičky, kouzelníky, včelky a poslední zastavení bylo u Křemílka s Vochomůrkou a Rákosníčkem. Cesta končila opět ve veteránu, kde děti dostaly buchtu a čaj od indiánské babičky. Kdo chtěl, mohl si opéct špekáček na ohni, který hlídali naši hasiči. Celkem se pohádkovým lesem prošlo 151 dětí s doprovodem.

Rada rodičů děkuje za příspěvek a pomoc obci Česká Ves, Sting realitní kanceláři, Selské pekárně, Veterán muzeu, dobrovolným hasičům Česká Ves a panu Kratochvílovi.

                                                                                                                                                                 za radu rodičů Alena Černěnková